Pages Navigation Menu

media man blogt over de biologische moestuin

Moestuin op de buis

Met je handen wroeten in de aarde en friemelen aan plantjes levert blijkbaar mooie beelden op want de moestuin vormt al jaren het decor van diverse televisieprogramma’s.

Zo nam Arjan Ederveen ons in 2005 mee naar zijn moestuin en liet hij zijn groene vingers zien in het programma Wroeten.

De Amsterdamse schooltuinleraar Bert Ydema legde in 2010 in het programma De groene hemel zijn ziel en zaligheid in het bijbrengen van liefde voor de natuur aan duizenden stadskinderen die nog nooit met hun handen in de aarde hadden gewroet. En in 2012 was het de beurt aan Jelle Medema met zijn vierdelige programma voor de VPRO over de Makkelijke moestuin. Dit programma werd uitgezonden in Zapp, het televisieprogramma voor kinderen.

In het programma Maartens Moestuin uit 2014 nam schrijver en gedragsbioloog Maarten ’t Hart de kijker mee naar de serene wereld van zijn moestuin. Klik op de afleveringen voor extra recepten en meer.

En dan nu dus het nieuwe tv programma van Hollandse Bodem, waain wordt gezocht naar de beste moestuinder van Nederland. Van Hollandse Bodem is afgeleid van het succesvolle BBC-programma The Big Allotment Challenge.

Het programma is iedere donderdagavond te zien om 20:30 uur vanaf 12 maart op NPO 1. De presentatie is in handen van Tooske Ragas en de jury bestaat uit Jonathan Karpathios en Dieneke Klomper. (Uitzendingen 12, 19 en 26 maart, 9, 16 en 23 april 2015).