Pages Navigation Menu

media man blogt over de biologische moestuin

Pssst, bent u al aardbeien-ambassadeur?

Ik wist het niet. Noem me dom. Noem me niet van deze tijd. Maar ik wist het niet en ik heb het gemist. Sorry. Ik troost me met de gedachte dat ik niet de enige ben, maar toch. Het knaagt.

Immers de aardbei heeft het zelfde soort feest als de haring. Vlaggetjesdag. Versierde vissersboten. Veiling van het eerste vaatje. Haringparty’s. Bobo’s druk met gesnipperde uitjes in de weer. Van dat werk.

De derde dinsdag van april was het zover: op die heugelijke dag, 16 april, vond de officiële opening van het Hollandse aardbeienseizoen plaats. Verspreid over Nederland zijn er de hele dag weer verrassende acties geweest. Ongeveer 250 telers, ruim 85 procent van alle aardbeientelers in Nederland doen mee aan deze actie.

De telers hielden ludieke veilingen van de eerste Hollandse aardbeien tijdens de officiële seizoenopening op 16 april, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit jaar is gekozen voor de Ronald McDonald Huizen.

De officiële opening van het Hollandse aardbeienseizoen vond plaats op 16 april om 15.00 uur in Amersfoort en werd verricht door aardbeienteler Mark van Aert en Remke Brand, waarnemend directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds. Bij die opening kwam de belofte dat de Hollandse aardbeientelers de komende maanden allerlei activiteiten organiseren om geld in te zamelen. In de hoop en verwachting aan het einde van het seizoen een mooi bedrag te overhandigen voor de Ronald McDonald Huizen.

Maar de telers doen meer dan dat. De telers willen van iedereen (u en mij) ware Hollandse aardbeienambassadeurs maken, dat schrijven ze in een persbericht. Daarvoor hebben ze een website www.hollandseaardbeien.nl, twitteraccount @aardbeiweetjes en Facebookpagina met daarop veel aardbeieninfo.

Ik wist het niet. Echt niet. Maar vanaf nu staat de derde dinsdag van april in mijn agenda. Beloofd!