Pages Navigation Menu

media man blogt over de biologische moestuin

Moestuin blijkt verzamelobject

De moestuin krijgt dezelfde status als voetbalplaatjes, Gogo’s, Mini’s, polsbandjes en Wuppies. De klanten van de DekaMarkt kunnen meedoen aan de spaaractie ‘Mijn Dekatuintje’, waarmee ze hun eigen groenten kunnen kweken.

Vijf weken lang ontvangen klanten bij elke vijftien euro aan boodschappen een gratis zakje zaaigoed. Er zijn 28 verschillende soorten, zoals bosuitjes, courgette, kropsla, radijs, rucola, spinazie, suikermaïs, tomaten en wortelen.

Tot en met maandag 20 mei krijgen de klanten bij aankoop van wekelijks wisselende actieproducten bovendien een spaarzegeltje. Daarmee sparen ze voor artikelen om het Dekatuintje in te richten en te onderhouden.

Zoals voor een starterskit bijvoorbeeld, met een houten kweekkistje, zakje kweekaarde, kunststof kweekbak met deksel en twaalf turfpotjes. De volle spaarkaarten zijn tot 2 juni ook inwisselbaar voor een navulkit met 36 turfpotjes en een zakje kweekaarde, of tuingereedschap (gietertje, harkje en schepje, tuinhandschoenen en plantenstekertjes).

De verzamelaars vinden in een inspiratieboekje op de site veel tips over de zaadjes, hoe te zaaien of te oogsten en recepten. Nog meer informatie is te krijgen op een speciale actiepagina op de site van de supermarkt. Op de Facebook-pagina van de grootgrutter kunnen klanten tips en foto’s van hun kweeksels delen.

Je voelt het al, dit wordt een rage. Maar voor opdringerige jongens en meisjes bij de ingang van de supermarkt hoeven we in deze regio niet bang te zijn. De DekaMarkt heeft geen vestigingen in dit deel van het land *.

– – –

( * = Dichtst bijzijnde vestigingen zijn in Hoogeveen en Lelystad. Bekijk de complete lijst van filialen: http://www.dekamarkt.nl/filialen )