Pages Navigation Menu

media man blogt over de biologische moestuin

Curriculum Vitae

Al voor mijn afstuderen als documentalist was voor mij duidelijk dat informatie dé dimensie is, die betekenis geeft aan iets. Zonder informatie, in welke vorm dan ook, geen leven.

Informatie is dus waar het bij mij om draait. Vanuit informatie ontstaat kennis en kunnen beslissingen genomen worden. Informatie is de voorwaarde voor argumenten. Het beschikbaar stellen van informatie is dan ook, in mijn optiek, van het allergrootste belang.

Het ontsluiten en verspreiden van informatie kan op vele manieren, bijvoorbeeld via onderwijs of bibliotheken. Ik heb ervoor gekozen om voor uitgeverijen te werken, die via massacommunicatiekanalen (krant, internet, apps) relevante en betrouwbare informatie beschikbaar stellen aan abonnees, lezers en gebruikers.

 

< Profiel sociale netwerken >

Partner, Collega, Buurman én verre vriend, Organisator, Bruggenbouwer, Bij elkaar houder, Vraagbaak en Makkelijk Maker, Tuinder, Wandelaar, Vrijwilliger, Humanist, Blogger, Speciaal bier-drinker: te vinden op Twitter, LinkedIn, Facebook en Google+

 

<Competenties>

(Rapport Development Center,  februari 2006)

Leiderschap: Neemt de leiding en de bijbehorende verantwoordelijkheid op zich en stelt zich transparant, open en duidelijk op. Gaat resultaatgericht te werk en zal ook anderen hierop aansturen.

Inter-persoonlijke Sensitiviteit: Is gericht op samenwerking, zoekt het overleg op en is er niet op gericht zich in persoonlijke zin te profileren ten koste van anderen; geeft daardoor ruimte aan anderen om inbreng te leveren en zal hen hiertoe stimuleren.

Communicatie: Functionele gerichtheid op de mens achter het gedrag, directe wijze van communiceren, gericht op relatieverbetering, is authentiek en transparant.

Plannen en Organiseren: Beschikt over een goed organisatievermogen: is oplossingsgericht en gaat resultaatgericht te werk; legt verbanden en is creatief in het bedenken van alternatieven; observeert kritisch en houdt rekening met negatieve aspecten van een situatie, anticipeert daardoor op mogelijke problemen.

Werken in teamverband: Hecht aan zijn eigen autonomie, zal zich aan zaken verbinden als hij daar het nut van inziet. Verwacht op basis hiervan ook eigen inbreng van medewerkers, hetgeen een zekere taakvolwassenheid van hen vraagt.

 

<Cursussen, trainingen en workshops>

Workshop CBS Statline (Hans de Ruiter / 2016)

Drie Denkstappen naar Sterke Teksten (Marjan Stoppelenburg / 2016)

Google Search for Journalists (Nicholas Whitaker / 2016)

Training ‘Basistraining gemeentefinanciën’ (Paul van der Cingel / 2015)

Data en cijfers in het nieuws (Paul van der Cingel / 2015)

‘Doing Journalism with Data: First Steps, Skills and Tools’ (European Journalism Centre / 2014)

Incompany basiscursus Google Analytics (Bob Soethart / maart 2013)

Nieuwsbrieven Clang! (E-Village / 2013)

SEO (FrankWatching – Rutger Steenbergen / 2012)

Didactische Vaardigheden voor de niet-Trainer (Boertien Groep / 2011)

Beoordelingsgesprekken en competenties (Twynstra Gudde / 2008)

Stress als motor of als risico: Als leidinggevende tijdig negatieve stress bij medewerkers herkennen. (Ardyn, Arbo en Advies / 2008)

De coördinator als coach. (Bolwijn Communicatie / 2003)

Functioneringsgesprekken en Beoordelen (Bolwijn Communicatie / 2003)

Post-HBO-cursus fotojournalistiek (School voor de Journalistiek in Utrecht)

 

 <Diversen>

2016: Toegevoegd aan de projectgroep ‘herautomatisering’ om de benodigde voorbereidingen te treffen voor de keuze- en implementatie van een nieuw software systeem voor Boom uitgevers Nieuwsmedia.

2015: Lid Redactieraad van Boom uitgevers Nieuwsmedia

2012: Travers (Zwolle): Basiscursus Adobe InDesign CS5 voor redactie “Wijkkrant de Diezerpoorter”.

2011: Travers (Zwolle): Coaching Vrijwilligers redactie “Wijkkrant de Diezerpoorter”.

2011: Inleider bij de uitreiking van de “Gerrit Russchen Boom Persfoto Trofee” 2010.

2010: Workshop Twitter voor journalisten en redacteuren.

2010: Presentaties en Trainingen in Data Base Publishing voor makelaars.

2009: Restyling Meppeler Courant en Steenwijker Courant.

2007: ROC Friese Poort (locatie Drachten): Gastcollege over auteurs- en portretrecht voor leerlingen opleiding fotografie.

2005: Interview vakblad Media Facts: Multimediaal publiceren binnen handbereik, de digitale workflow. (door Léon van Velzen).

2004: Interview vakblad Graficus: RGB als solide basis, automatische beeldcorrectie bij Boom uitgevers. (door Alex Kunst).

2004: Nationale uitgeversdag (Rotterdam): Spreker over de “RGB-workflow” in krantenproductie.

2004: NNP-dag (Nederlandse Nieuwsblad Pers) voor gemeentevoorlichters uit Noord-Nederland, leider workshop over gemeentelijke pagina’s in nieuwsbladen en huis-aan-huis-kranten.

2003: NNP-dag (Nederlandse Nieuwsblad Pers) voor gemeentevoorlichters uit Midden-Nederland, leider workshop over gemeentelijke pagina’s in nieuwsbladen en huis-aan-huis-kranten.

1999: De Alfred van Dijk-prijs werd toegekend aan de vijf “millennium”-bijlagen van het Agrarisch Dagblad. Mocht de vormgeving van deze bijlagen verzorgen.